image

Rareea este salonul de infrumusetare, care vine in intampinarea clientilor dornici sa intre in povestea bunului gust si al stilului personalizat.

Search
 

Blog

Coada

Ce vrea SALON RAREEA sa va aduca in evidenta ? Iata intrebarea la care raspunsul il gasim dat de catre stilist Adriana Badea. Ce coada iti place sa porti ? Dar sii ce fizionomie ai ? Sa incepem sa detaliem subiectul despre coafura coada.

  1. Daca avem o lungime care depaseste omoplatii si o fizionomie rotunda, coada este ridicata in zona cea mai inalta de top (crestet) pentru a putea duce vizual fizionomia catre o forma ovala, tinand cont ca zona perciunilor sa fie ridicata, dand impresia de alungire a fizionomiei.
  2. Daca avem o fzionomie ovala alungita, coada este prinsa in dreptul urechilor in spate fara a se vedea privind din fata persoana pentru a se pastra echilibrul  de fata ovala. Coada la aceasta fizionomie mai poate fi  prinsa si in zona de jos a cefei. De ce alegem aceste  doua tehnici ?  Cand parul este prins in dreptul urechilor sau jos, pe ceafa, lateralele (zona perciunilor) raman in lejeritate si parul nu se lipeste de forma capului, lasand vizual forma de oval si cele cinci zone echilibrate ale fizionomiei. Care sunt aceste cinci zone ?– distanta dintre sprancene si linia bretonului (fruntea) ;– distanta dintre sprancene si buza superioara (nasul si mustata);– distanta dintre buza superioara si barbie. Toate aceste trei zone avand in mod ideal o marime egala.

    – distanta dintre varful nasului si zana inalta a pometelui, stanga –dreapta, care este ideal sa aiba aceeasi marime.

  3. Daca avem o fizionomie patrata sau diamantata, coada este prinsa deasupra varfului urechii, la nivelul ochilor si nu trebuie sa depaseasca vizual din fata topul (varful capului). Fiind o fata cu taieturile masculine, este de dorit ca machiajul sa fie facut glamuros, pentru a indulci trasaturile patratoase ale fizionomiei. Pe foarte putine persoane care au aceaste fizionomii le avantajeaza parul prins in coada si ideal pentru ele este sa tina cont de micile trucuri ale machiajului pentru a se duce cat mai mult in zona feminintatii.

Sorry, the comment form is closed at this time.