image

Rareea este salonul de infrumusetare, care vine in intampinarea clientilor dornici sa intre in povestea bunului gust si al stilului personalizat.

Search
 

Blog

Epilarea definitivă cu lumină pulsată (IPL)

În prezent există foarte multe metode de epilare, fiecare prezentând avantaje și dezavantaje, riscuri și beneficii. Noi, salon Rareea din Craiova, am decis să punem la dispoziția clienților noștri cea mai sigură, nedureroasă și cu efecte de durată metodă de epilare definitivă-epilarea cu lumină intens pulsată (IPL).

Epilarea-un subiect controversat, putem spune. Încă din cele mai vechi timpuri, femeile își doreau să scape de părul din anumite zone, folosind metode dintre cele mai ciudate (un amestec de var stins cu apă și cenușă de lemn în antichitate).

Foarte mulți ați întâlnit probabil conceptul de „epilare cu laser” mai des. Însă ce este lumina intens pulsată și de ce am preferat-o în detrimentul vestitului laser? Vă prezentăm doar câteva diferențe în acest articol:

LASER

IPL

Lungime de undă fixă

Lungime de undă variabilă

Nu elimină firele fine

Versatil

Agresiv pentru piele

Nedureros

Cum funcționează lumina intens pulsată? Acţionează pe principiul de fototermoliză selectivă, obiectivul fiind eliminarea foliculului părului. Fototermoliza selectivă este un principiu prin care ENERGIA este direcţionată spre cromofori specifici din corp (hemoglobina, melanina şi apa), încercând să nu intervenim asupra structurilor din vecinătate. Enargia luminii, atunci când este absorbită de către melanină, este transformată în energie termică (căldura), factorul ce va deteriora foliculul pilos și va distruge celulele germinale.

    De câte ori este nevoie să vă vedeți cu operatorul? Depinde de mai mulți factori precum culoare pielii dumneavoastră sau culoarea firului de păr. Primele 4 ședințe se vor face la interval de o lună, ședințele 5 și 6 la o lună și jumătate, ședințele 7 și 8 la 2 sau chiar 3 luni, iar de la ședința 9, când cresc firele de păr.

Firul de păr are 3 etape de creștere: anagenă, catagenă și telogenă. Fiecare dintre acestea durează 3 luni. De aceea, un tratament corect se va prelungi pe o durată de cel puțin 9 luni. La salon Rareea din Craiova, vă punem la dispoziție tratamente personalizate, astfel încât să puteți avea cele mai bune rezultate pentru pielea dumneavoastră. Tocmai de aceea, ne face plăcere să discutăm detaliat cu clienții noștri înainte de a începe efectiv prima ședință.

    Ce așteptări putem avea la finalul tratamentului? Părul va cădea în proporție de 90%. Părul rămas va fi foarte rar, subțire, decolorat și fin, însă nu va atinge gradul de 100%! Având în vedere că organismul este în continuă regenerare, iar epiderma contine foliculi de par in stare latenta, vor fi necesare ședințe de întreținere la aproximativ un an distanță, poate chiar mai mult.

Există reacții adverse? Acestea apar doar atunci când operatorul nu a respectat protocolul de lucru corect sau clientul are contraindicație, cum ar fi bronzarea (pielea nu trebuie expusă la soare cel puțin 48 de ore înainte și după tratament; pentru a lucra pe pielea bronzată, trebuie folosit protocolul corespunzător, de aceea clientul trebuie să fie sincer cu operatorul), a luat medicamente, are alergii etc.

    Investiția într-un tratament de epilare definitiva este minimă, atât din punct de vedere al timpului alocat, cât și al costului dacă ne gândim cât am cheltui în fiecare lună pe diverse alte metode de epilare care ne pot provoca durere. In aproximativ 1-5 ani poți avea o piele catifelată și fără imperfecțiuni, căci lumina intens pulsată are efect regenerator, stimulând rejuvenarea pielii și tratand foliculita, petele pigmentare sau acneea. Dar, pentru mai multe detalii despre aceste tratamente, vă invităm să contactați Salon Rareea din Craiova!

    Fii frumoasă la orice oră și pregătită oricând pentru a trăi clipa, având ca aliat o piele frumoasă și îngrijită!

Sorry, the comment form is closed at this time.