image

Rareea este salonul de infrumusetare, care vine in intampinarea clientilor dornici sa intre in povestea bunului gust si al stilului personalizat.

Search
 

Blog

Par lung

Cum putem sa constientizam sa taiem o parte din acel par lung atunci cand are nevoie de regenare ? Cuticula incepe sa se desprinda de cortex si vizual pare inflorat, dar si mai deschis la culoare, isi pierde luciul si elasticitatea. Asadar este necesar ca periodic sa scurtam parul lung la varfuri pentru a putea fi ulterior mai usor de periat si coafat. Un truc este ca parul lung sa fie prins in fiecare zi in feluri diferite astfel incat sa zona tensionata a scalpului sa fie de fiecare data diferita. De exemplu : o coada in forma de cal formeaza o tensiune pe zona de top (breton) care in timp duce la rarirea parului. Salon Rareea si suntem un salon de infrumusetare, care pune la dispozitia clientilor un nou concept.

Si acum sa dezvaluim cateva dintre secretele unui par lung sanatos, cu o elasticitate corespunzatoare si o hidratare potrivita structurii firului de par. Parul lung , avand o lungime de peste 20-25 cm., necesita o intretiere diferita, avand in vedere ca peste el a trecut un an calendaristic si a avut de suferit din cauza intemperiilor, a schimbarilor de temperatura, a gerului, dar si a caldurii excesive. Precizam ca parul lung creste putin mai incet decat un par scurt, avand o medie de crestere de maximum 1 cm. pe luna. Radacina trebuie sa intretina firul de par prin interior, asadar are nevoie de o intretinere aparte : hranirea prin radacina, prin cortex transfera minerale, aminoacizi si vitamine astfel incat parul lung sa fie hidratat si sanatos pana la varfuri. De o importanta maxima la un par lung este cuticula, care trebuie sa ramana lipita pe cortex, protejandu-l de razele solare, dar si de radicalii liberi.

Un alt aspect extrem de important in intretinerea parului lung este daca acesta este un par natural sau este un par vopsit. In functie de acest aspect, este nevoie de folosirea unor produse profesionale care sa ii redea elasticitatea, sa il hidrateze si sa il mentina in permanenta sanatos.

Alta intrebare ar putea fi legata de coafura adecvata zilnica pentru a avea un par lung sanatos caci de multe erori sunt realizate coafuri care pot dauna structurii si rezistentei firului de par.

Sorry, the comment form is closed at this time.